top of page

Iris Plukaard
 

Iris 5.png

Mijn naam is Iris. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven heb ik besloten om van mijn passie mijn werk te maken. Tien jaar geleden ben ik begonnen met het beoefenen van yoga. Ik had de smaak te pakken en ging mij zelf steeds meer verdiepen. In 2010 heb ik de docentenopleiding  Ashtanga Power Yoga bij Tonnie Goes gevolgd. Sindsdien geef ik met plezier les aan jong en oud, o.a. bij de Technische Universiteit Delft. 
 
In 2012 ben ik afgereisd naar de bakermat van de yoga: India. In de ashram van Sivananda Neyerdam heb ik yoga beoefend. Onder begeleiding van docenten van Sivananda een mooie rondreis gemaakt door het zuiden van India. Een geweldige ervaring!  
 

In het jaar 2012 gebeurden ook dingen die mijn leven op zijn kop zetten. Ik werd ontslagen na 12,5 jaar trouwe dienst. Een week later kreeg ik te horen dat mijn tweelingzus ongeneeslijk ziek was. Zoveel onrecht.

Na een bewonderenswaardige strijd overleed Linda in 2013. Op aanraden van Linda ben ik mijn passie gaan volgen. Ik besloot om yogadocent te worden. Zo ontstond Yoga Mariposa in 2015.  Mariposa betekent vlinder in het Spaans. Deze naam heb ik gekozen ter nagedachtenis aan Linda. Zij was gek op vlinders. Yoga en meditatie hebben mij geholpen dit grote verlies enigszins draagbaar te maken. Het heeft mij sterker gemaakt. Ik kan nu beter mensen begeleiden in  een rouwproces omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben. 

Na de les komen mensen vaak naar mij toe met hun persoonlijke verhalen of vragen mij om raad. Bij mij ontstond de behoefte om mensen op een meer persoonlijk en diepgaande manier te kunnen helpen. Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in de therapeutische werking van lichaam en geest. Ik heb opleidingen van het Civas afgerond. Met als specialisatie coaching bij stress of verlies, wat niet alleen betekent verlies van dierbaren, maar dat kan ook een baan zijn of een relatie.  Ook de boeken ingedoken over onderwerpen die mij bezighouden : ( boeddhistische en chakra ) psychologie en meditatie. 

 

Afgelopen jaren heb ik ook andere  bijscholingen gevolgd : 

* hatha yoga

* yoga coach

* kinderyoga

* yin yoga 

* yoga nidra

* zwangerschapsyoga

* pilates

* yoga en kanker

* mindfulness MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)

Door deze verdieping kan ik je nog beter helpen.  

20210802_192732_resized_edited.jpg
bottom of page